You are currently viewing Sådan kan du spare penge på dit strømforbrug

Sådan kan du spare penge på dit strømforbrug

Vi bruger alle sammen rigtig store mængder strøm hver eneste dag. Vi bruger strøm til at holde vores fødevarer kolde, vi bruger strøm, når vi laver mad, når vi ser TV, når vi lader vores elektriske apparater op, og når vi tænder for lyset. Dette er blot nogle eksempler på de mest almindelige strømslugere i hverdagen, og mange af os tænker slet ikke over, at det koster os penge, hver gang vi tænder for lyset eller ovnen.

En af fordelene ved at have et stort strømforbrug er, at der er rigtig gode muligheder for at nedsætte forbruget eller for at kunne opnå store besparelser ved at skifte elselskab, hvor strømmen købes til en billigere pris. Det kan du læse meget mere om her i denne artikel. 

Hvor meget koster strøm?

Det kan være svært at få en ide om, hvor meget det koster for dig at have de elektriske apparater i stikkontakten hver eneste dag. Derfor stiller mange spørgsmålet ”hvad koster 1 kwh el”, da det er meget lettere at forholde sig til. 

En kwh svarer nogenlunde til den mængde strøm, som du bruger på at vaske dit tøj, og hvor meget det koster varierer meget fra selskab til selskab og alt afhængigt af, hvad tid på døgnet du bruger strømmen. Elpriserne afhænger nemlig af udbud og efterspørgsel, vejrforhold samt politiske forhold. 

Faktum er dog, at de fleste danskere betaler et sted mellem 2 og 2,5 kr. for 1 kwh el, men det er dog langt fra det, som strømmen rent faktisk koster. Typisk er den meget billigere, men på grund af diverse forskellige afgifter ender prisen med at blive meget høj. 

Køb strømmen til indkøbspris og spar penge

Ligesom med alt andet er der store beløber at spare, hvis du i stedet for vælger at købe din el til indkøbspris. Det er dog naturligvis ikke noget, som du selv kan gøre, men det du kan gøre er at skifte til et elselskab, der kan gøre det for dig. På den måde har du mulighed for at spare op til store summer penge hver eneste måned helt uden at skrue ned for dit elforbrug. 

I Danmark har vi heldigvis frit valg til at vælge elselskab, og du behøver dermed ikke nødvendigvis at købe strømmen gennem det selskab, der leverer den til dig i dag. Der er mange andre at vælge imellem. 

4 gode råd til at skære ned på strømforbruget:

  1. Undlad at have lyset tændt i dagtimerne
  2. Vælg energirigtige hårde hvidevarer og elektriske apparater
  3. Lad først dine elektriske apparater op når de er løbet tør for strøm
  4. Sluk for strømmen direkte på kontakten