You are currently viewing Bitcoin – Kryptovalutaens storebror

Bitcoin – Kryptovalutaens storebror

Bitcoin er blot én af mange digitale coins i kryptoverdenen. Fordi Bitcoin var den første kryptovaluta, er det stadigvæk den coin, der er mest omtalt og omdiskuteret i miljøet. Læs med her, for at lære mere om Bitcoin og kryptovaluta.

Hvad er kryptovaluta?

Modsat almindelig møntvaluta, som vi kender vores danske mønt med dertilhørende fysisk bank, er kryptovaluta digitalt. Valutaen virker også uafhængigt af banker og regeringer. Ligesom mange spekulerer i akter, kan man også handle med kryptovaluta.

Udover Bitcoin findes der andre cryptocoins: Etherium, Solana, Cardano, XRP, Polkadot og Avalanche – for bare at nævne nogle få ud af de 13.500 coins, der blev registreret i 2020.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin blev udviklet i 2009 af Satoshi Nakamoto. Navnet er opfundet og dækker over en anonym person eller gruppe. Bitcoin var den første cryptocoin og i den forbindelse blev den første blockchain database ligeledes lavet.

Satoshi Nakamoto med følgende formål:

  • Bitcoins er decentraliserede
    Det betyder, at der ikke er en bank, der håndterer pengene eller transaktionerne – den styring ligger ved folk selv.
  • Bitcoins er uregulerede
    Det betyder, at der ikke er en centralbank, der trykker valutaen eller stabiliserer/styrer kursen.
  • Bitcoins er anonyme
    Det betyder, at de ikke kan spores – mister du dem eller sælger dem, er de væk.

Hvordan køber jeg Bitcoins?

Først og fremmest skal du sætte dig ind i, hvad det vil sige at handle med kryptovaluta. Starter man med at købe, uden at vide, om man køber til en høj eller lav kurs, kan man få problemer med at sælge dem igen med fortjeneste.

Find en handelsplatform og læs op på, hvordan deres handler fungerer. Du kan læse mere om Bitcoins, samt finde platform til Bitcoin handler på Cryptoex.dk.

Hvordan opbevarer jeg min valuta?

Da der ikke er banker til håndtering af din valuta, skal du i stedet finde det, der hedder en wallet. En wallet fungerer som en bankkonto, hvor du kan følge din saldo. Når du har haft en god handel og ønsker at bruge overskuddet, kan du overføre dem til din wallet. Der er mange wallets, der har fysiske betalingskort, der kan bestilles og bruges som almindelige bankkort betalingskort i butikkerne.