You are currently viewing Sådan tager du bedre beslutninger

Sådan tager du bedre beslutninger

Hver dag laver vi flere beslutninger, store som små, og det fører til en hel del hjerneaktivitet. Det kan være alt fra arbejdsmæssige beslutninger til hvad du skal have til aftensmad. Lige meget hvilken beslutning du skal til at tage, så ønsker du altid det mest optimale valg. Kan du gøre det nemmere for din hjerne at tage de bedste beslutninger? Ja det kan du, så læs videre.

Columbia Universitet har undersøgt hvor mange beslutninger et menneske tager om dagen. Du ved det sikkert ikke, men du tager faktisk 70 beslutninger i løbet af en helt almindelig dag. Når man skal tage en beslutning sætter man hjernen på højtryk og tænk dig, hvor meget den kommer til at arbejde en hel dag. Nogle mener endda at du kun kan tage få ’gode’ beslutninger om dagen, og derfor skal du være mere bevidst om hvilke slags beslutninger du vil prioritere. Et godt eksempel er Apples stifter Steve Jobs, som besluttede sig for kun at gå i det samme tøj til daglig så han slap for at bruge hjerneenergi på at beslutte hvad han skulle have på hver dag.

 En hverdag kan være hektisk og der er rigtig mange beslutninger man skal tage i løbet af en dag. Det kan være de beslutninger som typisk er i hverdagen som hvad man skal have på, hvad man skal have til morgenmad og om man skal tage bilen eller cyklen på arbejde. Faktisk kan du gøre det nemmere for din hjerne og det eneste, det kræver er at du har tid til at læse. Der er nogen, som allerede har taget de bedste beslutninger for dig og lagt den frem for dig. Giv din hjerne et lille skub i den bedste vej på https://bedsttest.dk/.

Sunde vaner for din hjerne

For at kunne tage de bedste og mest rigtige beslutninger så kræver det en sund hjerne, der kan kapere også i stressede situationer. Hvis du bliver presset kan du nogen gange glemme at tænke rationelt og det kan føre til at du i sidste ende tager en beslutning, som du fortryder senere hen. For at undgå stress er det vigtigt at du gearer din hjerne op til kamp mod beslutningerne gennem sunde vaner. Det kan du eksempelvis gøre gennem kosten og motion. Kosten er ekstremt vigtig. Spiser du eksempelvis fastfood, så kan du mærke at du hurtigt bliver træt og det gælder også for din hjerne.

Derudover er motion også en vigtig faktor. Rigtig mange succesfulde mennesker dyrker typisk en eller anden form for motion, idet det hjælper dem med at tænke bedre. Hvis du kan gøre dit hoved mere klart, kan du nemmere tage 70 gode beslutninger om dagen.