You are currently viewing Sådan vælger du det rigtige letvægtstelt til vandreture

Sådan vælger du det rigtige letvægtstelt til vandreture

Hvis du er på udkig efter et nyt telt til at tage med på dine vandreeventyr, så er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de bedste letvægtstelte på markedet i dag. Vi vil også give dig tips til, hvordan du vælger det rigtige til dine behov. Så uanset om du er en erfaren vandrer eller lige er kommet i gang, så læs videre for at få oplysninger, der vil hjælpe dig med at vælge det perfekte letvægtstelt!

Hvad du skal overveje før et køb
Når du skal vælge et letvægtstelt, er der flere faktorer, du skal tage hensyn til. For det første skal du beslutte, hvilken type vandreture du vil foretage. Hvis du hovedsagelig vil campere på udviklede campingpladser med faste pladser, er et tre-sæsontelt nok bedst for dig. Hvis du derimod planlægger at gå på rygsæktur eller vandre i mere afsidesliggende områder, er et firesæsontelt en bedre løsning.

Tænk dernæst over, hvor mange personer der skal bruge teltet. Hvis det kun er til én person, vil et en-mandstelt være ideelt. Men hvis du skal på camping med venner eller familie, skal du have noget, der kan rumme flere personer. I dette tilfælde er et to- eller endda et firepersoners telt et godt valg.

Sørg for at undersøge markedet
En anden ting, du skal tænke på, er, hvor tungt teltet skal være. Hvis du skal på en flerdages vandretur med masser af udstyr, er det bedst ikke at bære mere end 7-10 kg. (eller mindre) pr. person. Så vælg dine letvægtstelte i overensstemmelse hermed.

Nogle populære mærker omfatter bl.a. MSR Hubba og Marmot Limelight, men der er også mange andre gode muligheder derude – bare sørg for at tjekke anmeldelser online, før du tager nogen beslutninger.

Du kan læse mere omkring letvægtstelte her.