You are currently viewing Selvforsvarsteknikker til alle

Selvforsvarsteknikker til alle

Selvforsvar er et sæt teknikker, der kan hjælpe med at beskytte dig mod fysisk skade.

Uanset om du tager sent hjem om aftenen, rejser til et ukendt område eller blot ønsker at være forberedt på det værst tænkelige scenarie, kan selvforsvarsteknikker give dig selvtillid og evne til at forsvare dig selv, hvis det er nødvendigt.

Her er nogle selvforsvarsteknikker, der kan være nyttige i en række forskellige situationer:

  1. Vær opmærksom på dine omgivelser

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dig selv, er at være opmærksom på dine omgivelser. Hold dine øjne og ører åbne, og vær opmærksom på, hvad der sker omkring dig. Hvis du bemærker noget mistænkeligt, så stol på dine instinkter og tag handling.

  • At vide, hvordan man undslipper greb

Hvis nogen griber dig, kan dit instinkt være at trække sig væk. Dette kan dog nogle gange gøre situationen værre. Brug i stedet vægtstangsprincippet og bryd grebet. Du kan også bruge dine albuer eller knæ, til at slå personen og skabe en mulighed for at flygte.

  • Brug din stemme

Din stemme kan være et stærkt værktøj i selvforsvar. Hvis du befinder dig i en farlig situation, så råb “NEJ!” eller “STOP!” højlydt og gentagne gange. Dette kan forskrække angriberen og give dig en chance for at flygte.

  • Brug hverdagsgenstande som våben:

Hvis du ikke har nogen selvforsvarsværktøjer ved hånden, kan hverdagsgenstande bruges som våben. En kuglepen eller nøgle kan bruges til at stikke en angriber, en pung eller taske kan svinges, for at ramme dem, og endda en smartphone kan bruges, til at slå eller distrahere dem.

  • Lær grundlæggende selvforsvarsbevægelser

Grundlæggende selvforsvarsbevægelser såsom slag, spark og blokeringer kan være effektive i en række forskellige situationer. Tag en selvforsvarssession med en kendt instruktør, for at lære grundlæggende selvforsvarsbevægelser.

  • Løb væk

Vær ikke bange for at løbe væk. Din sikkerhed er det vigtigste, og nogle gange er den bedste fremgangsmåde at flygte og ringe efter hjælp.

Husk, at selvforsvar ikke kun handler om fysiske teknikker. Det handler også om at være opmærksom på dine omgivelser, stole på dine instinkter og have tillid til at beskytte dig selv, hvis det er nødvendigt.

Ved at være opmærksom og forberedt med fx Krav Maga, kan du reducere din risiko, for at blive et offer og øge dine chancer for at forblive sikker.