You are currently viewing Løft dig op i nyhedshelikopteren og bliv udfordret

Løft dig op i nyhedshelikopteren og bliv udfordret

Vi mennesker er vanedyr, og de fleste af os har tendens til at søge mod de samme nyhedskanaler dag ud og dag ind, fordi det er dem, vi kender. En gang i mellem kan det dog være godt at læse nyheder fra andre kanaler for at udvide sin horisont og måske blive udfordret på sine holdninger. Det ser vi nærmere på her, så læs med og få mere at vide. 

Når man besøger de samme nyhedskanaler, kan ens nyhedsflow blive en smule ensporet, da de forskellige platforme har deres skabelon, de kører efter og vælger hvilke nyheder, de vil bringe ud fra. 

Udvid din horisont med andre medier 

Man kan altså med fordel prøve at udvide sin nyhedshorisont en gang i mellem ved eksempelvis at læse nyheder fra vore nabolande. Dagens.no er et af Norges største nyhedsmedier, og denne side kan man vælge at lægge vejen forbi, når man ønsker lidt variation i sin nyhedsstrøm. 

Det kan også være en mulighed at se nyheder fra en kant, man normalt har afholdt sig fra, fordi man ikke er enig i avisens synspunkter. Det kan der dog være en kvalitet i, da man på den måde bliver udfordret på sine holdninger og måske opdager nye vinkler på ting. 

Således kan man prøve at klikke sig ind på Jyllandsposten eller Berlingske, hvis man normalt læser Politiken, eller man kan benytte et prøveabonnement på eksempelvis Kristeligt Dagblad for at se, hvad det er for noget. 

På samme måde kan man variere sine TV-nyheder ved både at se TV2 og DR men også af og til zappe til CNN eller en anden udenlandsk kanal, der måske har et andet fokus end de kanaler, man normalt plejer at se. 

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på for at løfte sig op i nyhedshelikopteren og få et andet syn på, hvad der sker i verden.