You are currently viewing Sid ordentligt med en ny kontorstol

Sid ordentligt med en ny kontorstol

Sidder du godt på arbejdet? Eller på kontoret derhjemme? Hvis du arbejder foran en computerskærm det meste af dagen, så er det vigtigt, at du har noget ordentligt at sidde i. En ergonomisk kontorstol kan hjælpe dig med at finde din rette plads på arbejdet – helt bogstaveligt. Så slipper du for hold i ryggen og lignende arbejdsskader, der kan opstå, når man sidder på kontor dagen lang.  

Døjer du med hold i ryggen? Så kan det være, du trænger til en ny kontorstol. Uanset om du arbejder på kontor eller derhjemme, så er det vigtigt, du sidder rigtigt der foran skærmen. Dagene kan blive lang, hvis du sidder i samme position, og derfor er det vigtigt, du har en ergonomisk kontorstol, der tilpasser sig din krop og aflaster den på rigtig vis. 

Test af kontorstol har vist, at det ikke behøver være så dyrt at investere i ergonomiske kontorstole. Det kan du se med egne øjne. Gå på opdagelse i alle de kontorstole, der findes på det danske marked, og find nogle til dig og dine kolleger. Hvis du er iværksætter eller bestyrer et kontor med masser af medarbejdere, så er det værd at overveje, hvordan du kan gøre det lettere for dem at sidde helt rigtigt.  

Få din chef til at købe nyt 

Der er masser af fordele ved ergonomiske kontorstole. Eller faktisk er der flere ulemper ved at have en dårlig kontorstol, der ikke er tilpasset kroppen. Hvis du i en årrække sidder på den samme dårlige stol, så vil du mærke det i ryggen. Det kan vise sig som ømhed eller smerte, men vigtigst af alt, så er det vigtigt, du gør noget ved det med det samme.  

Jo bedre du sidder, jo mere effektiv er du på arbejdet. Det kan du godt sige til din chef, hvis du har sådan en. Det kan nemlig forringe arbejdsmiljøet, hvis I ikke har nogle ergonomiske stole at sidde på, og du kan derfor med god overbevisning overbevise din chef om, at det er en god og sund investering for hele firmaet.  

Husk at holde pause fra skærmen 

En ergonomisk kontorstol er ikke det eneste, du kan gøre for at forbedre forholdene for din krop på kontoret. Sørg for at få mindst 10 minutters pause fra at sidde ned godt og vel hver time. Det kan være, du skal hente en kop kaffe eller en tur på toilettet. Det kan også være du har brug for en kort tænkepause, så tag den et andet sted end foran skærmen. Så længe du rører dig og kommer op at stå, så din krop får lov til at bevæge sig lidt.  

Her kan det også være en god ide at arbejde stående. Mange vælger derfor også at installere et hæve-sænke-bord, der kan justeres i højden. Hvis du bliver træt af at sidde ned, så kan du justere højden, så du kan stå op og arbejde. Mange vælger også denne løsning oveni nye kontorstole, da det giver den fleksibilitet, som kroppen har brug for.