You are currently viewing Snart nærmer sig en juletid…

Snart nærmer sig en juletid…

… med julegodter og -sager. De mange julemarkeder rundt om i landet kommer i løbet af november til at skyde op alle steder og julehyggen breder sig i landet.

Yndlingsjulekalender?

Der er mange forskellige holdninger til, hvad den bedste julekalender er og kan. Som regel deler holdningerne sig i to retninger: Enten er man til de gamle julekalendere, eller også er man fan af de nye. Det er sjældent, man kan lide begge dele, selvom fundamenterne langt hen ad vejen er ens.

For en stor del af befolkningen, der er over tredive år, står Jul på slottet som en sensationel julekalender, der vækker minder om en juletid uden julestress. Tiden var i 1986, hvor julekalenderen første gang blev sendt, en helt anden og barndomsminderne er derfor tæt forbundet med julekalenderen.

Julemarkeder?

En anden måde at vende tilbage til barndommen, som julen i allerhøjeste grad indbyder til med legen og stemningen, er ved at gå på julemarked. Her kan du mange steder møde julemanden, købe julegaver, spise godter og drikke gløgg. Et julemarked står for mange danskere som noget helt særligt, som hører juletiden til. Nisserne pibler frem i alle kroge og uanset hvor du kigger hen vil du opleve glade mennesker, som ønsker dig glædelig jul.