You are currently viewing Spis desserten først – lev i nuet

Spis desserten først – lev i nuet

ANNONCE

Nu til dags er der blandt mange, især de forholdsvis unge mennesker, en tendens til at fokus ligger på det, de vil opnå frem for det, som er lige nu.

Der er bestemt ikke noget galt med hverken at sætte mål for sig selv og eller have drømme. Det er blot vigtigt at huske på, at målet ikke behøver at være noget, man så higer efter at man glemmer at sætte pris på processen.

Denne artikel kan forhåbentlig få dig til, at være opmærksom på nogle tankemønstre og realiteter, som kan gøre at du bliver mere nærværende i hverdagen.

Uret styrer hverdagen i de fleste dele af verden, og er en utrolig smart opfindelse som gør, at vi kan lave præcise aftale med hinanden. Inden uret, fungerede tingene sådan, at man stod op når man vågnede, og skulle der afholdes fx et marked, dukkede folk op på lokationen på må og få, efter solens frembrud.

Det kunne altså faktisk godt lade sig gøre at arrangere et arrangement uden urets effektivitetsfaktor.

Selvom denne måde at leve på slet ikke ville passe ind i nutidens moderne samfund kan vi lære noget af mentaliteten. Man nåede det, man kunne nå og dét ikke at have modstand på det, der skete i nuet der hvor man var, var helt automatisk det, man havde fokus på, da der hverken var mobiltelefoner eller internet.  

Det er værd at overveje på sin mission for at opnå noget i fx sin karriere, om målet i virkeligheden helliger midlet. Hvis man er ulykkelig i en process, er det selvfølgelig nogen gange vigtigt at hænge i for at komme i mål, men andre gange, er det vigtigt at stoppe op og gøre sig nogle tanker. Vores liv er forholdsvis kort, og er man ulykke i jagten på et mål, som man måske ikke engang ved om vil gøre én lykkelig, så husk på, at det i sidste ende er nuet som er vigtigst.

Derfor er der bestemt ikke noget galt med tankegangen som består i at ‘spise desserten først’.

Pointen med alt dette er, at man med fordel kan tænke således: der findes ikke fortid eller fremtid – der findes kun det, som er lige nu.

Det er lettere at leve i nuet, når man lægger mærke til de små ting omkring én og ikke tager dem for givet. Værdsæt en god kop kaffe, en smuk udsigt, et varmt tæppe og et smil. Det lyder måske som en kliché, men klichéer er typisk opstået fordi de er sande – det er de små ting som tæller og lærer du at værdsætte dem, bliver alting set gennem et lysere filter.