Start 2019 med styr på privatøkonomien

ANNONCE

Julen er en dyr tid, men snart kommer nytår og så er det tid til nytårsforsæt, har du tænkt på hvad dit nytårsforsæt for 2019 skal være?

Har året været lidt for dyrt, eller vil du bare gerne have mere luft i økonomien så skulle dit nytårsforsæt for 2019 måske være at få bedre styr på privatøkonomien og hvordan det viser jeg i dette indlæg.

Grundpillen i din økonomi, dit budget

De fleste af os har et budget i en eller anden form og har du det ikke allerede så er det nu tid til at få et. Der er ikke to budgetter der ligner hinanden og det vigtigste ved et budget er at du bruger og forstår det. Der er derfor ikke noget der er rigtigt og forkert, så længe alle dine indtægter og poster til udgifter er med i det.

Nogle bruger 5 poster til udgifter, andre har 50. Det afhænger i høj grad af hvor meget du har lyst til at dykke ned i det, men jo flere poster du har, jo lettere er det at spore hvad pengene går til.

Et budget har to formål:
1. At sørge for at du har nok penge til de faste udgifter
2. At hjælpe dig med at finde områder hvor der kan spares penge

Altså kort sagt at have styr over din økonomi og selvom man føler at man har styr på det så bliver man ofte overrasket og får lyst til at ompostere når man f.eks. ser madudgifter, tøjudgifter eller lignende hvor der let kan bruges flere penge end man tror.

Tjene mere eller bruge mindre?

Måske har du allerede luft i økonomien, men ser det lidt stramt ud så er der to områder du kan skrue på, enten kan du få større indtægter eller du kan mindske dine udgifter.

Hvis vi starter med din indtægt så kan den for nogle være svær at ændre. Men arbejder du f.eks. mindre end fuldtid så kan det at ændre op til fuldtid gøre en stor forskel. Det kan også være at der er andre lignende jobs der tilbyder en bedre løn.

Det letteste er dog oftest at skære i udgifter, måske du kan undvære den 2. bil og skifte den ud med en scooter eller en elcykel, eller måske de 5 gange i måneden der bestilles mad udefra skal ændres til 2.

Det kræver at hele husstanden er indstillet på ændringer i budget, for er der blot en enkelt der ikke er med på den så bliver det hurtigt en svær proces at gennemføre.

Det kan du læse mere om på denne side om lån og privatøkonomi