You are currently viewing Tænk dig om en ekstra gang, inden du optager et lån

Tænk dig om en ekstra gang, inden du optager et lån

ANNONCE

Vi har nok allesammen været i situationen på et eller andet tidspunkt: vi mangler penge.

En uventet regning, en rejse man gerne vil på eller en ny telefon kan hurtigt komme til at koste nogle penge, man ikke lige har budgetteret med. Det kan være tillokkende at tage et lån. Enten af et familiemedlem, af banken eller en tredje låneudbyder. Men det kan altså godt betale sig at tænke sig om en ekstra gang, inden man optager det lån.

Selvom man planlægger at betale et potentielt lån tilbage så hurtigt som muligt, så kan det godt være svært at få lagt de penge til side, som man har lånt. Der kommer ofte en ny ting, som man så hellere vil bruge pengene på end at tilbagebetale lånet på noget, man allerede har købt. Fordi man ikke føler, man får noget sjovt ud at betale de penge tilbage. Men det er en ond spiral at ende i. Fordi ligemeget hvilket lån du tage, medmindre du er så heldig at låne penge gratis at dine forældre, koster penge. Selvom det er det ellers favorable SU-lån, du optager, så er det ikke gratis.

Et lån skal altid betales tilbage og koster i langt de fleste tilfælde penge at optage. Så prøv at overveje to ting, inden du optager et lån. For det første skal du overveje, om du virkelig behøver det, du gerne vil bruge pengene på. Hvis du kan svare ja til det, så overvej efterfølgende, om du kan tjene pengene på en måde, så du kan undlade at tage et ufavorabelt lån.