You are currently viewing Tag på smuttur over Øresund

Tag på smuttur over Øresund

Trænger du også til at rive en dag ud af kalenderen og komme lidt væk fra dine vanlige omgivelser? Så kan du overveje at tage et smut til Sverige, for med toget er du i Malmö på kun en halv time fra København, og her venter dejlige oplevelser på både, mad, kultur og shoppingfronten. Læs med her og få gode tips til turen. 

Malmö er oplagt til en endagshyggetur med din mor, søster, veninde eller måske bare dig selv, hvis du trænger til at være et andet sted alene.  

Nordens flotteste indkøbscenter 

I disse år skal man være opmærksom på, hvilke restriktioner der gælder for at rejse ind i landet, og dem kan du holde dig orienteret om i de svenske nyheder. Sørg altid for at have dit pas med, så er du sikker på ikke at blive afvist af den grund. 

I kan med fordel stige af toget på den første station, toget ankommer til på den anden side, nemlig Hyllie, for lige ved siden af stationen ligger et af nordens største og flotteste indkøbscentre, nemlig Emporia. Centret har modtaget priser for deres design og arbejde med at give gæsterne en god oplevelse, og det får man i sandhed her.  

Efter en rundtur og måske en fika, som er den svenske betegnelse for kaffe og kage, kan I tage toget ind til Malmö C eller Trianglen, hvorfra I kan starte turen op eller ned ad den lange og hyggelige gågade, der bugner med gode butikker. I de små sidegader kan I finde gode spisesteder og små finurlige designbutikker. 

Det kan også være en mulighed at gå en tur ud til den flotte gamle badeanstalt Ribersborg Kallbadhus, hvor I kan tage en dukkert eller blot sidde på en af de udendørs terrasser og nyde en kop kaffe eller en bid mad med udsigt over vandet og stranden.