You are currently viewing

Hvornår kan det svare sig at få ombetrukket en stol?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke altid kan betale sig at ombetrække en stol. Har du en stol, du overvejer at ombetrække, bør du derfor overveje det nøje.

I denne forbindelse er der flere ting, der skal overvejes. Der kan nemlig være flere ting, der gør det værd at ombetrække stolen. Omvendt kan der også være ting, der gør, at det ikke er værd at gøre.

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at ombetrække den stol, du gerne vil have ombetrukket, skal du blot læse med herunder. Her kan du nemlig blive meget klogere på dette-

Har stolen en høj værdi?

Det kan som regel kun betale sig at betale for at få lavet en ombetrækning, hvis stolen har en høj værdi. Det er nemlig ikke billigt at få en professionel til at stå for dette arbejde.

Tværtimod er det ofte noget, der koster en del penge. Af denne grund er det også nødvendigt, at stolen har en værdi, der kan retfærdiggøre, at du bruger en vis sum penge på at få nyt betræk på den.

Hvis der er tale om en stol, der f.eks. er købt til 300 kr., giver det næppe mening at ombetrække den. I et sådant tilfælde vil det give bedre mening at købe en tilsvarende stol, da det vil være billigere.

Kan en ombetrækning øge værdien?

Overvejer du at få ombetrukket din stol, bør du også overveje, om det kan øge værdien af stolen. Er der f.eks. tale om en designklassiker, er det ikke utænkeligt, at det vil være muligt.

Hvis du f.eks. har et Ægget fra Arne Jacobsen eller en Corona fra Poul M. Volther stående i stuen, som desværre har set bedre dage, kan værdien af stolen øges med en ombetrækning.

I disse tilfælde betaler det sig ofte at investere i en professionel ombetrækning. Er det noget, du gerne vil vide mere om, så besøg siden her, hvor du kan læse mere om, hvordan en ombetrækning foregår.

Har den affektionsværdi for dig?

Det er naturligvis ikke kun den økonomiske værdi, der skal tænkes på, hvis du overvejer, om det er værd at betale for at få ombetrukket en stol.

Hvis det er en stol, der er gået i arv, er det ikke utænkeligt, at den har affektionsværdi for dig. Er det tilfældet, kan det bestemt også være værd at bruge penge på at få nyt betræk på den.

Dog er det vigtigt, at du overvejer det nøje, da det ikke er sikkert, at du vil have den samme oplevelse af stolen, hvis den får nyt betræk på.

Vil du beholde stolen i mange år?

Ydermere er det også vigtigt, at du overvejer, om du kommer til at beholde stolen i mange år. Er det ikke planen, er det ikke sikkert, at det kan svare sig at få den ombetrukket.

I få tilfælde vil det dog stadig kunne betale sig, og det vil være i tilfælde af, at det kan have værdien af stolen i et sådant omfang, at du kan skabe et overskud på det.