You are currently viewing Din guide: Hvordan fungerer futures handel

Din guide: Hvordan fungerer futures handel

Investering er blevet meget populært og det store udvalg af både investeringsformer og investeringsplatforme har sikret, at der er noget for enhver, samt at alle kan være med. Har du efterhånden mange års erfaring med aktieinvestering og blod på tanden til at få mere ud af din investering og afprøve en ny investeringsform, kan futures handel være dit næste investeringsprojekt.

Er du en erfaren investor, har du garanteret allerede en konto hos din foretrukne broker – hvis dette er tilfældet, er det nemt at komme i gang med din første futures handel. Hvis ikke, er det heldigvis ganske simpelt at oprette en konto allerede i dag.

Hvad er futures handel?

Futures handel går ud på at investere i fremtiden, som navnet også antyder. Når du handler med futures, indgår du i en såkaldt futures kontrakt, hvor både køber og sælger forpligter sig til henholdsvis at købe og sælge et givent aktiv til en bestemt pris på et fastsat fremtidigt tidspunkt. Aktivet, du handler med, kan variere – man kan vælge alt fra råvarer, som guld og olie, til aktier og valuta.

Hvad end, du tjener eller taber penge på futures aftalen, afhænger af kursen på det valgte aktiv på det fastlagte fremtidige tidspunkt.

Prøv med fiktive penge

Hvis futures handel er nyt for dig, går anbefalingerne på at starte ud med at handle med fiktive penge. På den måde har du gode muligheder for at prøve at handle med forskellige futures uden nogen risiko involveret. Du får altså god mulighed for at afprøve, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Hvis du ikke har detaljeret kendskab til den platform, du ønsker at handle fra, er demokontoen også en god mulighed for at lære platformen at kende. På den måde kan du undgå ubehagelige overraskelser og blive klædt på til det tidspunkt, du vælger at handle futures med rigtige penge.

Start stille ud

For at sikre dig et godt forløb med din første futures handel bør du starte ud i det små og efterhånden bygge ovenpå, så du ikke risikerer at tabe for mange penge. Dybdegående og detaljeret research samt en god forståelse omkring investeringsformen vil sætte dig en i en stærk position og sørge for, at du er godt rustet. Som det generelt gælder for investering, skal du have is i maven og være bevidst om, at de bedste investeringer ofte er langsigtede og kræver tålmodighed.