You are currently viewing En tur til Malmø

En tur til Malmø

ANNONCE

Ofte overset – til fordel for Stockholm eller Göteborg – er den sydlige, svenske by Malmø en livlig blanding af historisk arkitektur, moderne cafekultur og cool, skandinavisk design. Sveriges tredje største by er kun en hurtig 40 minutters togrejse, fra København over Øresundsbroen.

Derfor bringer vi et par idéer til, hvad du skal foretage dig i Malmø, når du besøger denne undervurderede perle. Du kan tage sagtens nå at opleve Malmø på en endagstur, men hvis du har mulighed for det, er der også masser at lave, hvis du besøger den hyggelige by en hel weekend. Hvis du drømmer om at tage en weekend ud af kalenderen nu og her, kan du tage et kviklån til at betale rejsen med.

Start ved Stortorget

Stortorget-pladsen er en stor, åben firkant nær centrum af Gamla Staden, den historiske gamle bydel. På pladsen finder du det store, fine rådhus samt en statue af kong Carl Gustav, der bragte byen tilbage under svensk regering. Far vild i de omkringliggende gågader, der snor sig gennem den gamle bydel og Malmøs travle shoppinggader.

Beundr Lilla Torgets bindingsværkshuse

Stortorget kan sætte scenen, men hvis du virkelig vil føle Malmøs charmerende fortid, skal du slentre gennem Lilla Torgets nabokvarter. På flere sider af denne lille plads finder du bindingsværkshuse, der viser byens lange historie. Deres patchwork af mursten og tømmerbjælker adskiller sig på charmerende vis fra den moderne arkitektur andetsteds i Malmø.
I og med at byen har en bekvemt beliggende havn har Malmø været en vigtig handelsby for både Sverige og Danmark. Disse bindingsværkshuse går tilbage til disse dage, selvom de nu huser restauranter, souvenirbutikker og Form/Design Centret, en kunsthal for skandinavisk design.

Besøg Malmø Slot og udforsk byens museum

Hvis der er et stort historisk vartegn i Malmø, så er det byens slot, Malmøhus. Beskyttet af en stor voldgrav fremkommer denne fæstning som en stor seværdig bygning og er faktisk det ældste renæssanceslot i hele Skandinavien. Nu huser det byens museum med nogle udstillinger, der både omfatter lokal middelalderhistorie, en ubåd fra anden verdenskrig, et afsnit om dinosaurer og et akvarium.

Tjek havnefronten ud

En af byens moderne arkitektoniske værker er Turning Torso tårnet ved havnefronten. Tårnet er bygget i 2005 og roterer 90 grader fra bund til top. Et af de bedste udsigtspunkter til tårnet er faktisk i havneområdet Veststra Hamnen (Vestlige Havn) ved foden af tårnet. Her finder du masser af caféer og restauranter og en flot udsigt over Øresundsbroen.

Tag et smut til universitetsbyen Lund

Hvis du har lidt ekstra tid at gøre godt med, er Lunds Universitet absolut et besøg værd. Lund er meste kendt for to ting: Deres fantastisk gotiske katedral og deres universitet. Lund ligger kun en 10 minutters togtur fra Malmø, og her finder du både charmerende brostensbelagte gader, smukke murstenshuse og ikke mindst en livlig atmosfære af alle de studerende.