You are currently viewing Find varmen foran pejsen

Find varmen foran pejsen

Vinteren står for døren og en kold vind blæser ind over det danske land. Det er simpelthen på tide at komme inden døre, for at få varmen. Den bedste og hyggeligste måde at holde varmen på gennem den kolde vinter er foran en pejs. Er du nysgerrig på om en pejs er noget for dig, så læs med her.  

Troede du, at du skulle have skorsten og et skur til brænde for at have en pejs? Faktisk ikke, i dag findes der et bredt udvalg af pejse sådan, at alle som drømmer om en pejs at varme sig på, kan få sine drømme opfyldt. Hvis du, som så mange andre, tænker på miljøet, så kan du glæde dig over at det findes et stort udvalg af miljøvenlige biopejse, sådan at du kan skabe hygge i hjemmet med en pejs uden, at du behøver at have dårlig samvittighed over miljøet. På biopejs-shop.dk finder du helt sikkert en pejs, som passer til dit behov.  

Få varmen foran pejsen igennem vinteren. Foto: Pixabay. 

Mange danskere er optaget af interiør, og er derfor meget bevidste på, hvordan hjemmet skal se ud. Hvis du gerne vil have et moderne hjem, så kan du finde flere moderne pejse, som kan være med til at give din bolig det moderne look, som du ønsker. Du kan f.eks. hænge biopejsen på væggen, og dermed få skabt et eksklusivt udtryk i rummet. Der findes også flere fine gaspejse, som er fleksible at placere i hjemmet.  

Biopejs- det miljøvenlige valg 

Den gode, gamle brændeovnen fra 80`erne, er ikke længere et miljøvenlig valg, og mange vælger derfor at skifte brændeovnen ud med et mere miljøvenlig alternativ, nemlig biopejsen. Fordelen med en biopejs er, at den holdes levende ved brug af det bæredygtige brændstof bioethanol. Du kan derfor anskaffe dig en biopejs helt uden skorsten eller aftræk. Biopejsen er derfor en mulighed for at få brændeovne, uanset hvordan du bor.  

I en verden som er hårdt presset på klima, så er det vigtig at hver og en gør, hvad vi kan for at passe på vores fælles klode. Det øgede fokus på at tage vare på miljøet, har været med til at skabe en stor interesse for biopejse, da dette er det bedste miljøvenlige alternativ, når det kommer til brændeovne. Du finder biopejse i alle former og afskygninger og i en prisklasse, hvor alle kan være med.  

Hvis du vælger det miljøvenlige alternativ med en biopejs, så går du ikke ned på hyggen af den grund. Som brændeovn er biopejsens levende ild lige så levende som hos en traditionel brændeovn. Biopejsen fungerer derfor som en tiltrængt varmekilde igennem de kolde vintermåneder, samtidig med at du selvfølgelig har større mulighed for at inddrage en biopejs som et dekorativt element i din bolig. Da biopejsen kan hænge på væggen, så behøver den ikke meget plads for at være med til at sprede varme i din bolig.  

En miljøvenlig biopejs er smuk at kigge på. Foto: Pixabay.  

Gas og el- brændeovne 

Et andet populært produkt, som kan bruges som alternativ til den traditionelle brændeovn, er gaspejsen. Gaspejsen kan også installeres i boliger, hvor der ikke er skorsten, men den kræver til gengæld et udtræk. Gaspejsen ses ofte i nybyggede boliger, da det bliver anset som fremtidens varmekilde. Den kan også fungere som den primære varmekilde i en bolig og kan sagtens opvarme en hel bolig.  

Specielt for boligejere med solceller kan en el-pejs være et godt alternativ til at få brugt den energi, som man har i overskud. Fordelen med en el-pejs er, at den kan installeres i hvilket som helst hjem. Du har også frie hænder til, hvordan du ønsker at integrere- el-pejsen i din bolig, da den kan stå på gulvet, hænges op på væggen eller du kan vælge at få den integreret i en væg. Hvis du ønsker levende flammer, så er det dog ikke en el-pejs, du skal gå efter, da denne vil producere elektriske flammer. På den anden side kan du uden bekymring falde i søvn foran pejsen, da den er fuldstændig brandsikker.  

Den gode, gamle brændeovn 

For nogen af os, så er drømmen om brændeovn forbundet med den klassiske brændeovn med duften af brænde, aske og levende flammer. Altså en traditionel brændeovn. Den traditionelle brændeovn har været meget udskældt de seneste år, da den har fået et ry som en miljøsynder. Her er det dog vigtig at være bevidst om, at der er stor forskel på en ældre udgave af en brændeovn, og en moderne brændeovn. De moderne brændeovne kan nemlig være et godt valg, da producenterne i dag er meget bevidste om at skabe nogle brændeovne som tager alle de nødvendige miljøhensyn, der skal tages.  

Du kan også finde de klassiske brændeovne i flere moderne udgaver, hvor de ligesom bio-pejse kan være med til at give din bolig et moderne udtryk.  

Hvis du ønsker at skabe den helt rigtige hygge-stemning både indenfor og udenfor i løbet af vinteren, så findes der også rigtig mange biopejse til udendørsbrug.