You are currently viewing Gratis lydbøger og podcasts – øjenåbnende underholdning!

Gratis lydbøger og podcasts – øjenåbnende underholdning!

ANNONCE

Er du træt af at se streaming på din smartphone, når du kører med bus eller tog? Så skift den lille skærm ud med en stor lytteoplevelse!

Der har aldrig været større mulighed for at få underholdning og ny viden hvert eneste sekund af døgnet – og dét uanset om vi sidder derhjemme i sofaen eller i toget på vej til arbejde. Det er langt fra som i tv-monopolets tid, hvor vi alle måtte vente til om aftenen med at se nyheder eller underholdningsprogrammer i fjernsynet.

Alligevel er vi blevet dårligere til at opsøge nye underholdningsformer: Streaming tjenesterne er jo indrettet efter, at vi blot går fra afsnit til afsnit af samme serie, hvorefter vi med ét klik kan fortsætte til næste serie – som i øvrigt “anbefales fordi du så…”!

Mangler du også mere substans og helt særlige oplevelser, kan der derfor være god grund til at opsøge helt nye “underholdningskanaler”. Her vil vi derfor anbefale dig at kaste dig over lyduniverset af lydbøger og podcasts.

Gratis lydbøger – koster timevis god underholdning virkelig intet?

Der findes en lang række af tjenester, der enten tilbyder gratis lydbøger i en bestemt periode, før abonnementet går i gang, eller tjenester som udelukkende tilbyder gratis lydbøger.

Læs mere om dine muligheder for gratis lydbøger.

At lave en bog er et dyrt og omfangsrigt arbejde, der ud over at involvere et stort forlagsapparat, ikke mindst kræver blod, sved, tårer og mange års arbejde fra forfatterens side. Mange tjenester der udgiver gratis lydbøger til stream og download har dog fået uvurderlig støtte fra private fonde eller offentlig kulturstøtte – og du er derfor så heldig helt gratis at kunne nyde et væld af historier, der giver stof til eftertanke.

En lydbog er en god måde at komme helt ind i teksten på, og de fleste forlag har dygtige speakere og skuespillere inde over indlæsningen af bogen. Er du vild med historier fra det virkelige liv findes der også et væld af gribende biografier, der er indtalt på lydbog af den kendte hovedperson selv.

Kom op på beatet med podcasts – uden at betale en bøjet femøre

Uanset om du er til gode grin og satire, personlige dokumentarer og portrætprogrammer eller du vil holdes opdateret om politik og sport, findes der helt sikkert en podcast efter din smag. Langt de fleste danske podcasts er gratis, da de enten laves af vores public service-kanaler DR eller Radio24syv, eller podcast værterne benytter deres private sendeflade til at gøre reklame for enten deres egne projekter eller en sponsors produkter.

Dyk ned i de forskellige podcasts ved enten at opsøge public service stationernes hjemmeside, hvor du finder oversigter over de mange aktuelle og tidligere podcast-shows. Eller du kan fx gå i iTunes på din smartphone og søge frit på dit interesseområde, eller se en liste over de mest populære podcasts. Så er det bare at lytte og smage på et slaraffenland af podcasts – der er helt sikkert et par programmer, der falder i din smag!