You are currently viewing Guiden til at blive rig på den lange bane

Guiden til at blive rig på den lange bane

ANNONCE

Under finanskrisen var der en tendens til, at alle bare skulle tjene en masse penge, og det skulle gå så hurtigt som muligt. Medmindre du er dødelig syg og kun har et par år tilbage at leve i, så er dette ikke en særlig god livsstrategi. Du skal sørge for at have penge til dårlige tider, og her vil vi vise dig, hvordan du får et liv, hvor det er underordnet, om der er krise eller ej.

Hvis du regner med, at en økonomisk krise ikke kan ramme dig, så er det værd at læse mere om nogle af de banker som efter 150 år forsvandt. Du kan læse mere om det lige her. Selvfølgelig er du ikke en bank, men derfor kan du stadigvæk se, hvad der sker, når man satser alt på få investeringer.

Lev billigt

Der er kommet et øget fokus på, at man skal investere sine penge fremfor at forbruge dem. Der er intet galt med dette råd, da forbrug på den lange bane sjældent gør dig til et lykkeligere menneske. Så hvorfor bruge så meget energi på at købe alle mulige ting, som du egentlig godt kan undvære?

Men mange gør det, at de sparer x antal penge op og så investere de nogle penge og resten går til forbrug. Dette er helt klar en god idé, men det ændrer ikke på, at det er vigtigt, at du lever så billigt, som du har lyst til.

Grunden til at det er vigtigt er, at hvis du lever billigt, så bliver du ikke ramt af en krise i særlig stor grad. Hvis du er vant til, at I i jeres hustand kan nøjes med at leve af en løn, så vil I ende med at spare mange penge op, og selvom der kommer en krise hvor en af jer mister jeres job, så kommer det ikke til at have store konsekvenser for jeres liv.

Lev så billigt som muligt men hvor I stadigvæk nyder livet, for det er heller ikke sjovt aldrig at lave noget, og man så en dag ikke har energi til at lave noget længere og man sidder med en masse penge.

Få en opsparing

Opsparing er ren guld for din økonomi. Ja faktisk kan du købe guld, hvis du har lyst til det. Men for de fleste mennesker vil en opsparing i aktiver, som de hurtigt kan slippe af med være fine.

Problemet med kun at have aktier er, at de falder drastisk i værdi, når der kommer en krise. Med opsparing mener vi de penge, som du kan risikere at skulle bruge i en krise. Men selvom aktier falder drastisk i en krise, så stiger de også massivt, mens du får nul procent rente i banken. Du skal derfor kigge på det over tid og her er aktier nærmest altid bedre end penge i banken.

Spred dine investeringer

Vi ser her forskel på investeringer og opsparing. Opsparing er de penge, som det er helt ok, at du bruger, hvis du pludselig mister dit liv. Dvs. det er osparingen som afgør, hvor lang tid du kan overleve uden et job.

Dine investeringer er dem, som gør dig rigere på sigt. Dvs. selv i en krise må du aldrig miste dine investeringer, for det betyder, at du efter krisen starter på nul igen.

På den lange bane kan du altid tage noget af din opsparing og smide den over i din investeringspulje. Investeringer er bedst, hvis du får penge, uden at du skal sælge fra af dem, dvs. aktier uden afkast er sjældent målet her. De er bedre til din opsparing.

Sørg for at sprede din risiko så du ikke mister alt i en krise. Det gode er dog, at du med løsningen med opsparing og investering allerede har spredt din økonomi godt.