You are currently viewing Hold styr på dit fremtidige arbejdsliv

Hold styr på dit fremtidige arbejdsliv

ANNONCE

Sommeren står for døren, hvilket betyder, at en masse studerende bliver færdige med deres uddannelse lige om lidt. Det kan godt være, at din bacheloropgave, dit speciale eller din afsluttende, mundtlige eksamen fylder hele dit liv lige nu, men hvis du kan se frem til at bestå din sidste eksamen, er der et par ting, du skal huske at have med i dine fremtidige overvejelser. Du har måske været studerende hele dit voksne liv og har aldrig rigtig været ude på arbejdsmarkedet – i så fald kan det virke uvirkeligt og langt væk at skulle have en fast fuldtidsstilling lige om lidt. Dog er det vigtigt at tage hånd om fremtiden, så du kan have fokus på din fremtidige karriere uden bekymringer.

Sikrer dig at kunne betale dine regninger med et A-kasse kontingent

Hvis du ikke allerede er medlem af en A-kasse, så skal du skynde dig at melde dig ind i en. Lige meget om du har allerede har skrevet under på kontrakten på dit fremtidige job, eller om du først skal til at kigge på jobannoncer efter endt afslutningseksamen, så er det klogt at være medlem af en A-kasse, da du således har en forsikring mod arbejdsløshed. Du betaler et fast kontingent til A-kassen, som til gengæld udbetaler dig dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at være uden job for en tid. Hvis du søger job, kan din A-kasse også give gode råd og vejledning – og tilbyde værdigfulde kurser, som kan hjælpe dig hurtigere og mere effektivt i arbejde. Så længe du er studerende, er det gratis at være medlem af en A-kasse, så du kan ligeså godt melde dig ind for at være på den sikre side. Et ekstra plus er også at du opbygger anciennitet under uddannelsen, og skulle du ikke have job fra dag ét af, så har du en A-kasse som kan hjælpe dig, da du har over ét års anciennitet, som de fleste a-kasser påkræver. Hvilken A-kasse der giver mest mening for dig at være medlem af, afhænger af din uddannelsesmæssige baggrund og hvilken branche du bevæger dig i – du kan med fordel sammenligne a-kasser samt læse mere om dem.

Få professionel støtte i dit arbejdsliv med en fagforening

Udover en A-kasse kan det også være en fornuftig idé at blive medlem af en fagforening. Hvis du har et job, hvor du oplever at få brug for juridisk hjælp, fordi du har fået en arbejdsskade, ikke får din løn eller er blevet usagligt opsagt, så er det din fagforening, der kan hjælpe dig. En fagforening har dine professionelle interesser for øje og hjælper dig også med lønforhandling, tjek af din ansættelseskontrakt samt eventuelle jobsøgning, hvis det er nødvendigt. Selvom det kan virke overflødigt at melde sig ind i en fagforening, hvis du enten ikke er i job, eller hvis du er tilfreds med din fremtidige arbejdsplads, så ved man aldrig, hvornår uheldet er ude og så er det rart at have en støttende organisation at kunne spørge til råds.