Overblik over dukkerurer og dybde

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til dykkerurer, så findes der rigtig mange af slagsen – da de har vundet stor popularitet de seneste år. Der findes såvel dyre mærker som Rolex og Tudor, billigere mærker som Seiko og mikro-brands som Helson og Hellos. Og dette er selvfølgelig blot en brøkdel af de mærker som laver dykkerurer.

Der findes brands som både laver dykkerurer samt andre former for urer, og brands som kun producerer dykkerurer. Begge af disse kan lave fremragende dykkerurer, og skal være med i din overvejelse når du vælger sådan et.

I dette indlæg vil vi gennemgå de dybemål (meter, ATM og fod) som beskriver, hvor langt uret kan tages med under vandet. Og grunden hertil er selvfølgelig, at “presset” under vandet er kraftigere end på land, og at uret skal kunne modstå dette (samt selvfølgelig basalt, kunne holde vand ude af urværket). Herunder finder du en liste som forklarer de forskellige dybemål og hvad hver af disse kan benyttes til.

  1. 30 m / 3 atm / 98 f = Egnet til daglig brug. Ofte betragtet som at kunne modstå “let” regn, men vær opmærksom på at et stort regnskyld således ikke omfattes herunder. Ikke egnet til brusebad, badning, svømning, snorkling, vand relateret arbejde og fiskeri.
  2. 50 m / 5 atm / 164 f = Egnet til svømning, rafting, og brusebad. Ikke egnet til snorkling, dykning, vand relateret arbejde og fiskeri. *Note: visse brands af mindre kvalitet, vil du opleve at 50 meter ikke kan holde til brusebad. 
  3. 100 m / 10 atm / 328 f = Egnet til surfing, svømning, snorkling, sejlads og vandsport.
  4. 200 m / 20 atm / 656 f = Egnet til professionel vand aktiviteter som dykning, ekstrem vandsport og alt andet vandrelateret elementer. Selvfølgelig vil der være begrænsinger ift. dykning, hvor professionelle har andre dybder at gå efter – dette er dog nok til begyndere.
  5. 500 m / 50 atm / 1640 f = Egnet til alt vandrelateret – og i et niveau, hvor alle brands som benytter sig af 500 m., vil kunne holde til dette.

Vær opmærksom på, at det først er ved 200 meter, at vi anbefaler at uret benyttes til dykning (dvs. med udstyr etc.).