You are currently viewing Sådan forbereder du dig til at skulle blive forælder

Sådan forbereder du dig til at skulle blive forælder

Er du gravid? Og føles det lidt overvældende? Det er en stor forandring i livet at blive forældre. Det kan ikke sammenlignes med noget andet. Derfor er det meget fornuftigt, at du og din skønne partner gør jer nogle tanker og overvejelser om det, der er i vente. Vi giver jer lidt tips her.

Om du er en mand eller kvinde, er det en stor omvæltning pludselig at skulle være forælder. Hverdagen bliver vendt på hovedet, og det meste af livet kommer til at dreje sig om, at den lille guldklump har det godt. 

Men den store omvæltning i livet starter allerede, når beslutningen om at blive gravide er truffet – og i særdeleshed i det øjeblik, at graviditeten rent faktisk er en realitet. 

Kommunikation er god forberedelse

Der er mange tanker og følelser, der melder sig i kølvandet på en graviditet. Det er slet ikke til at undgå. Derfor er det også en god ide, at du som kommende forælder deler de tanker og følelser, du har med din partner. For det er en stor del af forberedelsen. 

Måske der dukker nogle tanker op omkring din barndom? Måske du gerne vil snakke om, hvordan du forestiller dig, at opdragelsen skal være? Eller hvad dine egne forventninger er til det at blive forælder? 

Jo mere I taler sammen om det, jo bedre er det. For når I også får forventningsafstemt i forhold til hinanden, kan I slappe mere af i det, der kommer.

Få styr på de praktiske ting 

Børneværelse, bleer og tøj. Der er mange ting, der skal være styr på, når en lille ny melder sin ankomst. Det i sig selv kan være meget stressende. Tal om, hvad det er, der er brug for. Men også hvordan I anskaffer jer det – skal det være nyt eller brugt? Hvor skal der være plads til de forskellige ting? 

Det kan lette en del. I kan få inspiration til det praktiske på en side som alttilbarnet.dk.

Vær gode mod hinanden 

Kan du allerede nu mærke, hvordan der kommer høje krav og forventninger snigende ind fra højre? Ikke nødvendigvis fra andre – men måske fra dig selv? Det er på ingen måder nemt at være forældre og børnefamilie i dag, da vi er meget mere bevidste om omgivelser, trivsel og meget andet. Selvom det er svært, kan det være en god ide at prøve at justere på forventningerne og eventuelt skrue lidt ned for dem. 

Tal gerne med hinanden om, hvad der er muligt, når barnet er kommet til verden. Vil det stadig være muligt at se veninderne flere gange om ugen? Eller at dyrke sport nogle aftener? I kan ikke alt. Men find sammen ud af, hvad der vil være muligt. 

I kan også med fordel have ekstra fokus på at komplimentere og opmuntre hinanden. Det er dejligt at få anerkendelse, når man har gjort noget godt. Det styrker også båndet mellem jer – og gør det nemmere at være i forældreskabet.