You are currently viewing Styrketræningens (ofte oversete) mange fordele 

Styrketræningens (ofte oversete) mange fordele 

Træning – og særligt styrketræning – er de sidste par år blevet en integreret del af manges hverdag. Og det er der god grund til. Styrketræning er nemlig godt for både krop og sind, og at dyrke styrketræning to til tre gange om ugen har utallige fordele. Læs med for at blive klogere.

1. Forbedrer din kropsholdning

En dårlig kropsholdning kan forårsage en lang række problemer, lige fra nakke- og rygsmerter til hovedpine. Men vidste du, at styrketræning kan hjælpe med at forbedre din kropsholdning? Ved at styrke musklerne i overkroppen – herunder skuldre, bryst og ryg – kan du trække dine skuldre tilbage og stå mere lige. Som følge heraf vil du se bedre ud og også føle dig bedre tilpas.

2. Reducerer risikoen for skader

Stærkere muskler beskytter dine led og sener, så de er mindre udsatte for skader. Så hvis du ønsker at undgå en sportsskade eller blot ønsker at være sikker, når du træner, er styrketræning en god måde at gøre det på.

3. Øger knogletætheden

Som vi med alderen begynder vores knogler at miste tæthed og blive svagere. Dette kan føre til sygdomme som osteoporose. Men vægtbærende øvelser som styrketræning kan hjælpe med at bremse knogletabet og endda opbygge nye knogleceller. Så hvis du ønsker at holde dine knogler sunde, er vægtløftning en god måde at gøre det på.

4. Giver dit stofskifte et løft

Hvis du ønsker at øge dit stofskifte, er styrketræning en fantastisk måde at gøre det på. Det skyldes, at muskelvæv forbrænder flere kalorier end fedtvæv. Så jo mere muskelmasse du har, jo flere kalorier vil du forbrænde, selv når du er i hvile. Som følge heraf kan styrketræning hjælpe dig med at tabe dig og holde vægten væk.

5. Forbedrer den mentale sundhed

Styrketræning er ikke kun godt for dit fysiske helbred – det kan også forbedre dit mentale helbred. Det skyldes, at træning frigiver endorfiner, som har en humørfremmende effekt. Så hvis du har det dårligt, kan en træning hjælpe dig med at få det bedre. Derudover kan styrketræning hjælpe med at reducere stress og angst, forbedre søvnen og øge selvværdet.

6. Reducerer risikoen for kroniske sygdomme

Regelmæssig styrketræning kan reducere risikoen for kroniske sygdomme som hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes og endda nogle former for kræft. Så hvis du ønsker at holde dig sund og rask til din alderdom, er vægtløftning en god måde at gøre det på.

7. Øger den forventede levetid

En undersøgelse af mere end 14.000 mennesker viste at de, der dyrkede styrketræning, havde en 23 % lavere risiko for at dø af en hvilken som helst årsag. Så hvis du ønsker at leve et langt og sundt liv, er regelmæssig styrketræning en god måde at gøre det på.

Dette er blot nogle af de mange fordele ved styrketræning. Så hvis du ikke allerede gør det, hvad venter du så på? Det er aldrig for sent at begynde at høste frugterne. Læs også om de mange fordele ved at bruge et styrketræningsprogram her.