You are currently viewing 3 ting du skal tænke over, inden du låner penge

3 ting du skal tænke over, inden du låner penge

ANNONCE

Hvert år ender en række danskere i en gældsfælde, fordi de låner flere penge, end de kan betale tilbage. Der er som sådan intet galt med at låne penge, men problemet er, at hvis du låner penge uden et klart formål, så kan du ende i problemer.

Derfor vil vi gerne guide dig til, hvad du skal gøre, hvis du overvejer at låne penge, så du ikke ender i en situation, hvor du skylder så mange penge, at du ikke kan overskue dit liv længere. Dårlig økonomi bliver ofte nævnt som en af de hyppigste årsager til, at ægtepar bliver skilt.

Så god økonomi er altid en god idé, men det betyder ikke, at du aldrig må låne penge. Følg disse råd så du altid ved, hvorfor du låner penge, og om du kan betale dit lån tilbage.

Hvad har du brug for?

Ofte køber vi en masse ting, som vi ikke har brug. Hvis du har råd til at købe disse ting med din almindelig løn, så er det ikke noget problem, da det må være op til dig, hvad du bruger dine penge på.

Hvis du finansierer impulskøb med lån, kan du hurtigt ende med at skylde mange penge, og du får ikke noget ud af disse penge.

Det er grunden til, at du altid skal overveje alle dine køb, især når du køber dem for lånte penge. Hvis det er noget, som du skal bruge i dit liv, er det helt i orden at låne penge.

For mange virker det bedst at skrive ønsker ned og så kigge på dem efter en måned eller uge. Når der er gået en måned, så forsvinder lysten til et impulskøb, da det var noget, som du havde lyst til i øjeblikket.

Men hvis vil have en bil eller et hus, er der for de fleste mennesker ingen vej udenom at låne penge.

Find altid det bedste lån?

Alt handler om renten og oprettelsesgebyret, når du låner penge. Du kan ofte få lån, hvor du først betaler renter efter en vis periode. Det kan f.eks. være 30 dage. Dvs. at du godt kan låne til en rejse 15 dage før, at du får løn, hvis du falder over et godt tilbud. Med mange lån skal du holde øje med, hvor lang tid de tilbyder rentefrit lån, så du ikke ender med at overskride denne grænse, for så kan det blive meget dyr for dig.

Ved mindre køb vil du ofte spørge i din bank eller kigge på en side som https://moneylender.dk/. Her sammenligner de lån, så du får den bedste aftale.

Med større køb, som bil og hus, får du altid den bedste rente gennem din bank. Med hus låner du pengene gennem et realkreditinstitut. Men du kan ikke låne 100% her.

Læg et budget

Om du låner penge eller ej, så skal du have et budget, da det viser dig, hvad dit rådighedsbeløb. Det er dette rådighedsbeløb, som du skal bruge, når du skal tilbagebetale et lån.

Hvis du ikke har et lån, så kan du vælge at bruge disse penge eller spare dem op.

Følg altid disse tre råd.