You are currently viewing Forstår du dig heller ikke på kryptovaluta?

Forstår du dig heller ikke på kryptovaluta?

ANNONCE

Bare rolig. Det er helt normalt at blive usikker, når snakken falder på Bitcoin og kryptobørs. Vi er mange, der længe har været forvirrede. Hvad er kryptovaluta? Hvordan fungerer det i virkeligheden? Og er det værd at investere i?

Du troede måske at Bitcoin var en gammel dille, der efter sin længerevarende nedtur i 2018 havde sunget på sidste vers. Nu har den digitale møntfod dog oplevet et pludseligt opsving, der får spekulanter til at følge godt med. Vi giver dig et par hurtige facts om kryptovaluta.

En digital valuta
Bitcoin er en digital valuta, der ikke er til at tage og føle på. Man kan kun tilgå dem gennem sin computer, telefon eller andre digitale devices. De opbevares i en såkaldt digital Wallet, hvor man kan holde styr på hvor mange, man ejer.

Hvad skal man bruge dem til?
Da Bitcoin for knap et år tid siden blev oprettet var formålet at tilbyde et alternativt betalingssystem, som kan bruges istedet for eksempelvis kroner og dollars. Sidenhen er der kommet mange forskellige kryptovalutaer til og de bruges blandt andet til at handle i over 12.000 forretninger på verdensplan.

Hvad afgør pris og værdi?
Bitcoins bliver handlet på forskellige børser. Det er altså udbud og efterspørgsel, som afgør prisen på en bitcoin. Af samme årsag kan kryptovaluta svinge med 5-10% på én enkelt dag. 

Kan det betale sig at investere?
For nogle år tilbage mødte Bitcoin for alvor fremgang. Det fik mennesker over hele verden til at investere for mange tusind kroner. Få af dem kunne indkassere milliongevinster, andre måtte bide i det sure æble. Bitcoins popularitet dalede nemlig hurtigt efter. På trods af sin meget ustabile historie, mener eksperter, at nu, kan være et godt tidspunkt at hoppe om bord på toget.

Læs mere her og bliv klogere på om du skal investere i Bitcoin.