You are currently viewing Mere glæde på badeværelset? Ja tak!

Mere glæde på badeværelset? Ja tak!

ANNONCE

Det er særligt her om vinteren, at man lærer glæden ved et velfungerende og varmt badeværelse at kende. Det er surt show at skulle af med klunset og ind under en kun halvlunken, doven bruserstråle – og endnu surere at skulle ud af den varme brusekabine og ud i den kolde luft bagefter!

Langt de fleste har et eller andet problem ude på badeværelset, som de ville ønske, de ikke skulle kæmpe med, hver evig eneste dag. Derfor bringer vi her en hurtig liste med løsninger på de tre mest almindelige badeværelsesudfordringer.

Alt hober sig op omkring håndvasken!

Du kender det – stikket til hårtørreren eller barbermaskinen er lige ved siden af vasken, og derfor lægger maskinen altid der og fylder. Eller dine plejeprodukter samler sig ligesom op foran spejlet og rundt på bordet, og der skal ingenting til for at de falder ned i vasken. Bøvl og ballade!

Sæt en hylde op i bordhøjde og sørg for at den er mindst 25 cm bred, så du kan bruge den som et ordentlig afsætterbord. Køb en forlængerledning med flere indgange, så du kan flytte dine elektriske maskiner hen i en samlet “maskinpark”, evt på førnævnte hylde-bord. Dette går det også nemmere, da flere ting ofte skal til opladning samtidigt. Og invester i et praktisk lomme-opbevaringssystem til dine tuber og småting. Det er en pladsbesparende, lodret løsning, som kun kræver søm. Voila!

Der er dræbende gulvkoldt – og vådt!

“Åh, jeg tager sgu lige 5 minutter mere under dynen – inden det iskolde gys på badeværelset!” Sådan tænker alle vi ulykkelige, der ikke har varme i gulvet på badeværelset, og som måske ovenikøbet må deale med vådt gulv på grund af en altdominerende bruser. Men frygt ej – løsningen er både praktisk og stilfuld: Invester i en gulvmåtte af vandafvisende materiale, fx dekorativt plastikflet eller en stilfuld “træ-måtte” konstrueret af mindre træbrædder, der hæver sig en centimeter over gulvet. På den måde træder du hverken på iskolde eller våde gulvfliser, og du skal ikke hele tiden hænge en slatten stofmåtte til tørre.

Bruseren virker kun på gode dage…

Den største glæde på et badeværelse må siges at være den dejlige rare varme bruserstråle – og den største ulykke er, når bruserhovedet bare ikke fungerer optimalt! I mange tilfælde kan du få en minimalt bedre oplevelse ved lige at afkalke bruserhovedet engang imellem – men for at du virkelig skal mærke en forskel, så må du ved ældre og tilkalkede badeværelser investere i nyt udstyr. Tjek eventuelt muligheden for at tage et mindre lån, så du én gang for alle kan få lidt badeglæde i brusenichen. De færreste ved det, men et blandingsbatteri, dvs. metaldimsen, hvor du tænder for vandet, skal skiftes forholdsvis ofte, hvis I er en almindelig husstand, hvor der bades et par gange om dagen – og særligt, hvis du bor i en kalkrig landsdel. Batteriet bliver slidt og kalker simpelthen til, og du oplever at vandet kun kan blive lunkent. Så for at få den bedste bruseoplevelse kan det virkelig betale sig at anskaffe sig lidt nyt til badeværelset.